Kuidas küla oma poisist Kurevere tüdruku tõttu ilma jäi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidu külas sündinud ja Sangaste kolhoosis pikalt insenerina töötanud Kalev Ilves ning abikaasa, pikaaegne Sangaste apteeker Aini-Heli Ilves tähistasid möödunud aastal kuldpulma.
Tiidu külas sündinud ja Sangaste kolhoosis pikalt insenerina töötanud Kalev Ilves ning abikaasa, pikaaegne Sangaste apteeker Aini-Heli Ilves tähistasid möödunud aastal kuldpulma. Foto: Tiit Loim

Tiidu külast pärit kauaaegne Sangaste kolhoosi inseser Kalev Ilves jõudis oma kodukülas elada veidi rohkem kui veerand sajandit, enne kui armastus ta Kureverre viis.

Praegu elavad Kalev ja tema abikaasa Aini-Heli Ilves Tiidu külast napilt teisel pool Sangastest Keeni viivat teed Kurevere külas Pundre talus. Kuni 26. eluaastani elas Kalev aga Tiidu külas, kõigest kolm kilomeetrit praegusest elukohast eemal. Ühel hetkel 1963. aastal tuli aga sõnum, et Kureveres on suvepuhkusel üks Tallinna tudengitüdruk. Et kultuuri oli tol ajal palju, otsustas Kalev sõbrad kaasa võtta ja tüdruku maja akna taha laulma minna.

«Sõbral oli pill ka kaasas, seal akna taga mängisime. Aga ega me ei teadnud, kus akna taga ta on. Ja lõpuks tuli välja, et vanaema akna taga mängisime ja laulsime. Rentnikupoiss ütles, et Aini ei ole siin toas, ta on teisel pool maja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles