Vabariigi sünnipäevaks oodatakse esseesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ootab pühapäevani kõiki üldhariduskoolide 7.-12. klasside ja kutsekoolide õpilasi osalema kodanikupäeva esseekonkursil – noori oodatakse sel aastal oma mõtteid avaldama teemal "Eesti Vabariigi 100. sünnipäev – kas olen külaline või sünnipäevalaps?".

"Eesti Vabariik saab peagi 100-aastaseks. Mõelge, kui palju on juhtunud juba meie eluajal ja kui kiiresti on ühiskond selle aja jooksul muutunud. Lastes silmade eest läbi joosta 100 aasta jooksul toimunud sündmused, mõistame, kui rikas on Eesti ajalugu ning kui palju inimesi on selle kujunemisse panustanud," selgitas MISA kodanikuhariduse valdkonnajuht Toivo Sikk.

Käesoleva aasta esseekonkursil osaleja saab asetada end kas Eesti Vabariigi sünnipäevakülalise või siis sünnipäevalapse rolli ning väljendada oma mõtteid, vaateid ja tundeid seoses riigi tähtpäevaga. Teema võimaldab noorel süveneda enda rolli ühiskonnas ja püstitada küsimuse, mida saabuv juubel talle isiklikult tähendab.

Kodanikupäeva esseekonkurss toimub sellel aastal juba kuuendat korda. Konkursil osalev töö tuleb kirjutada esseekonkursi blanketile eesti keeles. Essee pikkus võib olla kuni kaks lehekülge ehk 3600 tähemärki. Essee tuleb saata e-posti aadressile essee@meis.ee. Blanketile tuleb märkida oma nimi, kooli nimi ja klassi või rühma number. Samuti tuleb lisada oma telefoninumber ning e-posti aadress. Esseekonkursi juhendi ja blanketi leiab MISA kodulehelt.

Iga konkursil osaleja võib võistlusele saata ühe essee.

Käesoleva aasta edukamaid esseede kirjutajaid tunnustatakse 20. detsembril riigikogus toimuval esseekonkursi ja kodanikupäeva viktoriini parimate tunnustamisüritusel.

MISA korraldab kodanikupäevateemalist esseekonkurssi koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles