Scoutspataljon liigub Lätti õppusele

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni sõdurid.
Scoutspataljoni sõdurid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeval liiguvad marsruudil Paldiski - Adaži kaitseväe kolonnid: ligi 400 Scoutspataljoni elukutselist kaitseväelast siirdub Lätti rahvusvahelisele õppusele Silver Arrow (Hõbenool), mis kestab 31. oktoobrini.

Scoutspataljoni operatiivsektsiooni ülema kapten Kaido Kivistiku sõnul annab Balti pataljoni koosseisus toimuv õppus väärtusliku kogemuse igale osalejale. "Elukutseliste riigikaitsjatena peame hoidma oma oskused kõrgel ning kasutama igat võimalust, et neid täiustada. Tänavu saavad sõdurid esmakordselt teha vahetut koostööd Saksamaa õhutõrje- ning keemiakaitse üksustega, omandades teadmisi, mis aitavad vajadusel lahinguvõimet säilitada," ütles kapten Kivistik.

Õppus Silver Arrow toimub Lätis aastast 2014. Tänavu võtab õppusest osa üle 3000 kaitseväelase Lätist, Leedust, Eestist, Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Suurbritanniast, Rumeeniast, Hollandist, Saksamaalt ning Albaaniast. Harjutus lõppeb 31. oktoobril.

Õppuse eesmärgiks on harjutada NATO liitlasvägede koostööd, treenida lahingutegevuse planeerimist ning kaitseoperatsioonide elluviimist. Õppuse käigus täiustatakse eri tasandite juhtimispunktide võimet juhtida allüksusi nii nende igapäevastes tegevustes kui ka õppuste ajal, koordineerides taktikaliste ülesannete täitmist.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus, mille kasutuses on 12,7mm-kaliibriliste raskekuulipildujatega relvastatud soomustransportöörid Sisu XA-188 ning lähitulevikus 35 millimeetrise kahuriga relvastatud lahingumasinad CV 9035.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles