Galerii: Valga hulkuv lehm saadi lauta uinutipüssi abiga (1)

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga veterinaarkeskus korraldas teisipäeval koos kohaliku loomakliinikuga aktsiooni, mille käigus uinutati linnaservas hulkunud lehm ning karjatati ta lauta talvituma.

Valga linna viimase lehmapidajana tuntud vanaproua Galina Jantsikese üks kahest lehmast pääses ketist lahti mitme nädala eest. Inimest kartnud looma käisid vahepeal tulemusteta linna servas asuvas pargis ja heinamaal püüdmas nii päästeamet kui politsei. Samuti ei õnnestunud lehmale nii-öelda päitseid pähe panna Jantsikese sulasel.

Teisipäeval Valga veterinaarkeskuse spetsialisti Virgo Roose ja Valga loomakliiniku töötaja poolt lehma külge tulistatud kahe uinutinoole mõjul muutus loom aga piisavalt taltsaks, et selle sai üheskoos lauta karjatada. Roose asendas ka vahepeal lehma kõrvadest kadunud registeerimisnumbrid.

Loomade eakas omanik karjatamisest tervislikel põhjustel osa ei võtnud, kuid kinnitas, et talveks jäävad lehmad lauta. Proua sõnul on tal selleks juba loomadele talihein tellitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles