Maksuamet püüab alkoturiste kaamera abil

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko 1000 nimeline kauplus Valka linnas peibutab ka ostjaid Eestist.
Alko 1000 nimeline kauplus Valka linnas peibutab ka ostjaid Eestist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti maksu- ja tolliamet (MTA) tahab paigaldada kümmekonnale seni veel katmata piiriületuskohale numbrituvastuskaamerad ning taotleb seadusemuudatust, mis lubaks teha Lätist toodud alkoholi ebaseaduslike edasimüüjate paljastamiseks pimeoste, kirjutab Postimees.

Tegu ei ole maksuameti sõjakuulutusega Eesti inimestele, kellel seadus lubab praegu enda tarbeks Lätist üle piiri tuua korraga 10 liitrit kanget ja 110 liitrit lahjat alkoholi. Küll aga tahab amet olla valmis olukorraks, kus hinnaerinevuse kasvades hakkavad Eestisse tekkima odava Läti alkoholi edasimüügi võrgustikud.

Märgid näitavad, et põhjust muret tunda on. Selle suve niinimetatud Läti alkoralli rekordrikkumine avastati eelmisel nädalal, kui tolliametnikud pidasid Eestis kinni kaubiku, mille juht oli võtnud Lätist peale poolteist tonni õlut kavatsusega toimetada see Soome. Tõenäoliselt oli tema eesmärk alkohol edasi müüa, sest õlle poehind on Soomes Läti hindadega võrreldes üle kahe korra suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles