Joobes muusikasõber jäi politseile vahele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kolmapäeval, 26. oktoobril kella 23 paiku peatas politsei Valga linnas Uuel tänaval kontrollimiseks sõiduauto Audi. Juhi kontrollimisel ilmnes, et roolis oli 24aastane alkoholi tarvitanud ning juhtimisõiguseta mees. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt, toimetas ta arestikambrisse kainenema ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Mootorsõidukit juhtinud mees on politsei huviorbiiti sattunud ka varem. Teda on varasemaltki tabatud juhtimisõigust omamata roolikeeramiselt ja ka ajal, mil mees oli alkoholi tarvitanud.

Eilse kinnipidamise järel selgitas mees politseinikele, et oli ühes sõbraga autos alkoholi tarvitanud ja muusikat kuulanud. Ühel hetkel otsustasid nad autoga kortermaja eest mõnisada meetrit eemale kõrvalisemasse parklasse sõita, et vali muusika naabreid ei häiriks.

Politsei rõhutab, et purjus peaga rooli istumisel ei ole ühtegi õigustust. Alkohol pärsib autojuhi reaktsiooni, vähendab tema tähelepanelikkust ja kontsentratsioonivõimet. Sellest tulenevalt on suur tõenäosus sattuda liiklusõnnetusse ka juba mõnesajameetrisel distantsil ja seda nii kitsal kui ka sirgel ja laial teelõigul, külavaheteel või linnaliikluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles