Prefekt Tarmo Kohv: Omavalitsusliidu tõlgendus on meelevaldne ja väär

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA Lõuna prefekt Tarmo Kohv
PPA Lõuna prefekt Tarmo Kohv Foto: Postimees/Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefekt Tarmo Kohv kinnitab, et Valga Omavalitsuste Liidu tõlgendus Kagu-Eesti jaoskonna pilootprojektist on meelevaldne ning väär.

«Mul on väga kahju, et selliselt õõnestatakse kohalike elanike turvatunnet. Seda enagi, et olen vahetult omavalitsuste liidule selgitanud üle, et selle projektiga ei kao mitte ükski politseimaja, ei vähene politseinike read ning teenuse pakkumine kohalikele inimestele saab seeläbi olema varasemast veelgi paindlikum ja politsei reageerimine tõhusam,» ütles prefekt, viidates omavalitsusliidu arupärimisele, mille liit siseministrile saatis.

Pilootprojekti eesmärk ei ole Kohvi sõnul inimeste arvu vähendamine politseis, teeninduskohtade kaotamine ega ka jaoskondade sulgemine, vaid juhtimisfunktsiooni viimine töötajale lähemale ning mõistliku suurusega tööperede loomine.

«PPA seisukoht, et ühelgi juhil ei tohiks olla enam kui 10–15 alluvat. Täna peaks näiteks mõnes patrullitalituses juht tegema aastas 50 arenguvestlust, rääkimata igapäevasest vajadusest oma inimeste jaoks aega leida – loomulikult pole see nii paljude inimeste puhul reaalne. Eesmärk on ehitada uus ühendjaoskond üles just sel põhimõttel, et juhtidel jääks oma inimeste jaoks reaalselt aega,» rõhutas prefekt.

Lihtsalt öeldes tähendab see mudel tema sõnul erinevate grupijuhtide teket – need on juhtivas rollis ametnikud, kes teevad põhitööd ja arendavad oma meeskonda, kuid ei tegele administratiivses mõttes juhtimisega. «Samuti on meie huvi tagada oma inimestele jätkusuutlik politseiteenus, milleks jaoskondade jõudude ühendamine ning sellest tekkiv paindlikkus on ainuke väljapääs.»

Kohv lisas: «Meie inimesed töötavad ka edaspidi samades majades, muudatus puudutab juhtimise korraldust. Praeguste jaoskondade menetlejad ja piirkonnapolitseinikud jäävad oma praegustele töökohtadele samades ruumides. Välitöö inimestele muutuvad teeninduspiirkonna piirid, kuid endiseks jääb vahetuse algus ja lõpp-punkt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles