Meegaste – tegus küla küngaste rüpes

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss Otepääle ja tagasi käib korra päevas, kohalik rahvas loodab liiklemisel rohkem oma neljarattalistele.
Buss Otepääle ja tagasi käib korra päevas, kohalik rahvas loodab liiklemisel rohkem oma neljarattalistele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Meegaste külas ei ole enam kooli, kauplust ega õiget bussiliiklustki. Samuti räägivad külaelanikud, et palju on tühje taluhooneid. Paraku jääb ka vanemaid inimesi, kes teaksid küla endistest aegadest lugusid rääkida, järjest vähemaks.

Sealsed elanikud on tegusad ja toimekad, samas ka lahkelt valmis oma tegemistest rääkima. Nii läksimegi päeval, mil Valgamaad kattis esimene lumi, mägisesse Meegastesse. Muide, mäed on need kohalikud künkad ilmselt ainult minule, Valgamaa tasasema osa elanikule. Nemad ise pigem muigavad heatahtlikult selle peale, kui Meegaste nelja kõrgemat tippu mägedeks nimetan.

Siiski on minule küla tähelepanuväärne juba selle poolest, et siin näeb ka vaatetornideta kaugele: siin asuvad Otepää kõrgustiku kõrgemad tipud. Näiteks kui sõita Arulast Puka suunas, ületab maantee Meegaste mäge, millel kõrgust 207 meetrit. Meegaste mäe kohta veel niipalju, et selle idanõlval oli veel 1930. aasta alguses tuuleveski ja ümber mäe lookleb Tartu maratoni suusarada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles