Keeruline ristmik Valgas häirib bussijuhte

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muutunud liikluskorralduse järgi on kitsamaks ehitatud Jaama-Maleva-Vahtra ristmikul sõidueesõigus Vahtra tänavast jaama poole sõitjal. Fotol on väikebussi juht kohustatud vastutulijatele teed andma. Keelumärk paremal on ajutine.
Muutunud liikluskorralduse järgi on kitsamaks ehitatud Jaama-Maleva-Vahtra ristmikul sõidueesõigus Vahtra tänavast jaama poole sõitjal. Fotol on väikebussi juht kohustatud vastutulijatele teed andma. Keelumärk paremal on ajutine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljutiste tööde käigus muutus Valga jaama lähistel asuv suhteliselt keeruline ristmik veelgi keerulisemaks – linnaisade sõnul liikluse rahustamine eesmärgil.

Jaama, Maleva ja Vahtra tänavate ristmik on alati olnud pisut veidra iseloomuga. Nimelt läheb Jaama tänav üle Vahtra tänavaks järsu S-kurviga ehk maakeeli jõnksuga, millesse kolmas tänav suubub. Suve lõpu poole aset leidnud ehitustööde käigus ehitati aga ristmiku äärde kõnnitee ja ülekäigurada, mis selle kõverust veelgi suurendab.

Kuigi ristmikul kehtib uus kiirusepiirang – 30 kilomeetrit tunnis – ja selle äärde on seatud ka eesõigust reguleerivad märgid, on mõnelgi linnakodanikul tekkinud küsimus, miks oli vaja ristmik selliseks ehitada. Kas mõistlikum ei oleks olnud «jõnks» üldse kaotada ning kas suuremad masinad seal nüüd enam manööverdama mahuvadki?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles