Madalrõhuvöönd toob pühapäevaks sadu ja tugevat tuult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene vaade Sangaste vallas asuvast Harimäe vaatetornist.
Sügisene vaade Sangaste vallas asuvast Harimäe vaatetornist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval jääb idapoolne madalrõhuvöönd väheliikuvaks ja selle serva mööda kannab loodevool niiskust lisaks – oodata on tugevat tuult, mis õhtuks siiski pisut järele annab.  

Ilmateenistuse andmeil on Läänemere põhjaosas, Väinamerel, Liivi lahe põhjaosas ja Soome lahel puhub lääne- ja loodetuul 7-12, puhanguti 15-20 m/s. Väinamerel ja Soome lahel nõrgeneb tuul veidi ööl vastu pühapäeva. Laine kõrgus lahtedes on 1,5-2,5 meetrit, Väinameres kuni 1 meeter ja merel kuni 3 meetrit. Kohati sajab hoovihma, nähtavus on mõõdukast heani.

Öösel oodata pilves selgimistega ilma. Mitmel pool sajab vihma ja sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub loode- ja põhjatuul 5-12, rannikul puhanguti 15-18. Saartel on tuule kiirus kuni 20 m/s. Sooja on 1-6 kraadi. Peipsi järvel puhub loode- ja põhjatuul 6-11 m/s. Lainekõrgus on 0,6-1,3 meetrit. Aeg-ajalt sajab vihma. Nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 3-6 kraadi.

Pühapäeva päeval on enamasti pilves ilm ja kohati sajab vähest vihma. Mandril puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, saartel ja rannikul aga põhjatuul 7-12, puhanguti kuni 17 m/s. Õhtupoolikul tuul nõrgeneb. Sooja on oodata 3-7 kraadi.

Peipsi järvel puhub põhja- ja kirdetuul 4-9 m/s. Lainekõrgus on pool kuni üks meeter. Vahetevahel sajab vihma. Nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 3-6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles