Musta kassi kampaania kestab veel kaks päeva

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kassipojad
kassipojad Foto: Valga kodutute loomade varjupaik

Esmaspäeval on Varjupaikade MTÜ kampaania viimane päev. Nimelt saab terve oktoobrikuu jooksul kodu pakkuda mustadele ja must-valgetele kassidele ja kassipoegadele, ja seda loovutustasu maksmata.

Erinevalt möödunud aastast, mil sama kampaania hõlmas vaid täiskasvanud loomi, võib tänavu saada ka kassilapse omanikuks. Ikka lootuses võimalikult palju loomi päriskoju saata, võetakse meelsamini ikka kassipoeg. Valga Varjupaigas, aadressi Laatsi 11a on hetkeseisuga lisaks täiskasvanud loomadele ootamas veel päris suur valik musti ja mustvalgeid kassipoegi, kõik kenasti kiibistatud ja vaktsineeritud. Täiskasvanud kiisud on lisaks ka steriliseeritud või kastreeritud.

Must kass on maagilise ja veidi kurja kuulsusega loomake ja kogemus on varjupaikade töötajatele näidanud, et inimesed musta kassi võtma ei kipu. Osalt just ebausu murdmiseks ongi tavaks saanud halloween’i-kuul musta karva vurruliste heaks kampaania korraldamine. Uusi kodusid ootavad näiteks Tondu, Täht, Must Peetrike, Niidike, Volli, Nupsu ja Liblikas. Kassidega on võimalik esmatutvust teha ka näiteks valga varjupaiga facebook´i lehel.

Valga varjupaiga juhataja Helle Raja sõnul saab küll kassi tasuta, kuid teatud tingimustel. Nimelt kaasneb kassipojaga leping, mis kohustab omanikku looma hiljem steriliseerida või kastreerida laskma.

Raja ütles veel, et kuigi vahel kampaania nii edukalt ei lähegi, on see siiski vajalik ettevõtmine. «Saame tähelepanu. Ja kui inimene tuleb selle kampaania käigus meie juurde musti kasse vaatama ning leiab, et hoopis see punane kass on just tema loom, siis see on ka ju tore.» Erinevatest kampaaniatest, mil varjupaigast saab looma soodsatel tingimustel või suisa tasuta, on juba saanud Varjupaikade MTÜ traditsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles