Lähipäevil on oodata nii vihma kui lörtsi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala teisel poolel tuleb sula.
Nädala teisel poolel tuleb sula. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Itta lahkuva tsükloni varjus sajab esmaspäeval lörtsi, ilmateenistus prognoosib lähipäevadeks nii miinuskraade ja lumesadu kui ka kohati tormiks paisuvat tuult.

Ilmateenistuse teatel kujuneb esmaspäeval itta lahkuva madalrõhkkonna järel Skandinaavia kohal kõrgrõhuhari, mis liigub Eesti poole – kohati sajab vihma ja lörtsi.

Esmaspäeva öösel on oodata pilves selgimistega ilma. Kohati sajab vihma ja lörtsi ning idapoolsetes maakondades vastu hommikut ka lund. Sisemaal puhub nõrk muutliku suunaga tuul, saartel ja rannikul põhja- ja loodetuul 3-9, puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +5 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, Ida-Eestis ka lund. Lääne-Eestis puhub põhjakaaretuul 3-9, saartel ja rannikul kuni 13 m/s. Ida-Eestis puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s, kuid vaibub õhtul. Õhutemperatuur on 0 kuni +6 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm ning kohati sajab vähest vihma ja lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, saartel 0 kuni +3 kraadi. Teisipäeva päeval pilvisus tiheneb ning saartel muutub ka vihma- ja lörtsisadu tihedamaks. Pärastlõunal levib sadu mandrile ja läheb üle lumeks. Tuul pöördub kõikjal kagusse ja tugevneb 5-12, puhanguti 15, saartel kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, kohati võib ka tuisata. Puhub kagu- ja idatuul 5-12, puhanguti 18, saartel ja rannikul 20 m/s, hommikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -3 kuni +1, saarte rannikul tuleb kuni 5 kraadi sooja. Kolmapäeva päeval on samuti pilves ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Puhub kagu- ja idatuul, õhtul ida- ja kirdetuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +3, saartel kuni 6 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Aeg-ajalt sajab vähest lund ja lörtsi. Puhub ida- ja kirdetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi. Ka neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Aeg-ajalt sajab vähest lund ja lörtsi. Puhub kirde- ja põhjatuul 4-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles