Juhtkiri: Eluks hädavajalik oskus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeameti kodulehel oleva statistika järgi on tänavu Eestis uppunud 42 inimest, neist kolm Valgamaal. Mõnelgi juhul on traagilise sündmuse puhul oma roll olnud napil ujumisoskusel.

Põhikooli riiklik õppekava ütleb, et kolmanda klassi lõpuks peab laps olema omandanud ujumise algoskused. Enamik lapsi ongi Eestis selle taseme kätte saanud. Alati pole see aga nii kerge, kui olla võiks. Mõnegi Valgamaa kooli lapsed peavad sõitma kodukoolist ligikaudu 30 kilomeetri kaugusele ujumist harjutama. Näiteks käivad Hargla mudilased ujumistundides Valgas ja Tõrva lapsed Karksi-Nuias.

Mõni laps kardab vett teistest enam. Veehirmuga lastele on õnneks Valga põhikooli ujulas kindlasti abiks madala veetasemega niinimetatud lastebassein. Samas kaotavad õpetajad ja ka parema ujumisoskusega õpilased väärtuslikku aega, kui osa lastega tuleb madalas basseinis tegeleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles