Valga kesklinnas elutseb öökull

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja fotosilma ette jäi kakuline.
Lugeja fotosilma ette jäi kakuline. Foto: Erakogu

Valgamaalase lugeja saatis toimetusele pildid kakulisest. Pildid on autori sõnul tehtud Valgas Puiestee 2 hoovis ning autor ütles kommentaariks: «Haruldane külaline linnas.»

Eesti Ornitoloogiaühingu teatel on piltidel händkakk. Händkakk on meie kõige arvukam kakk, kes pesitseb metsades. Linnas neid väga sageli nähtud ei ole, kuid üksikuid juhuseid on talvel siiski esinenud.

Valgamaalase endine reporter Taimi Käos rääkis, et nägi hiljuti hämaras samuti Valgas kakku, kes varest rappis. «Sõitsime tütre autoga ja märkasime kakku tee ääres,» rääkis Käos. Tema sõnul tundus esialgu, justkui oleks linnul jalad nööriga kinni seotud ja ta läks kakku lahti päästma.

«Vaatasime linnuga veidi aega tõtt ja siis lendas ta minema, puu otsa,» meenutas Käos. Seejärel märkas Käos maas vedelevat varest, kellelt kakk oli pea otsast rebinud. «Tuleb välja, et kakk ei jõudnud varest minema vedada ja kakerdas temaga seal ühele ja teisele poole,» lisas ta.

Käos rääkis, et oli maast varese võtnud, lumehange visanud ja öelnud kakule: «Säh, võta siis oma saak! Pärast kodus öeldi mulle, et kakud võivad rünnata, kui nende saaki puutuma minna,» muigas Käos.

Järgmisel hommikul olnud aga kohas, kus kakuga kohtumine toimus, maas veel vaid varese tiib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles