Kunstikuu laotab huviliste ette ligi 40 autori loomingu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituste avamisele kultuurikeskusesse oli kutsutud maakonna 40 loomeinimest, keda tänati tänukirja ja meenega. Teatrisaali fuajees avati tekstiilikuntnik Ene Parsi (fotol taga seismas) isikunäitus «Eesti triibukood».
Näituste avamisele kultuurikeskusesse oli kutsutud maakonna 40 loomeinimest, keda tänati tänukirja ja meenega. Teatrisaali fuajees avati tekstiilikuntnik Ene Parsi (fotol taga seismas) isikunäitus «Eesti triibukood». Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kunstikuu algas kontserdiga Jaani kirikus ja jätkus kultuurikeskuses näituste avamise ja loomeinimeste tänamisega.

Kontserdile Valga Jaani kirikusse kogunes teisipäeval sadakond kuulajat. Rahva ette astus Valga juurtega sopran Katrin Targo, keda saatis klaveril endine valgalane Ruth Mõttus. Kontserdi avalugu oli Targo vanavanaisa Alfred Karindi kirjutatud laul «Nõmmeliiv». «Ave Maria» aga tuli ettekandele lausa neljas variandis. Eesti Muusikaakadeemia lõpetanud Targo töötab vabakutselise ooperi-, opereti- ja oratooriumilauljana Austrias.

Pärast kirikukontserti liiguti küünaldega kaunistatud tänavat pidi kultuurikeskusesse, kus avati mitu näitust: Valgamaa loomeinimeste ühisnäitus, Mart Salumaa väljapanek «Teras ja valgus» ning tekstiilikunstnik Ene Parsi isikunäitus «Eesti triibukood».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles