Juhtkiri: Kunagine hiilgus kadunud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Loim / Valgamaalalane

Turg on igas endast lugupidavas asulas juba sajandeid olnud üks olulisimaid paiku. Supermarketite ajastu on turgude rolli aga kahandanud. Suur hulk tarbijaid leiab, et saab suurpoodidest kõik vajaliku kätte ning käib turul haruharva. Seda enam, et tihti on kaubanduskeskustes ka hinnad soodsamad.

Samas on paljud inimesed viimastel aastatel turu otsekui taasavastanud kui paiga, kust saab värsket ja tervislikku kodumaist kraami – enamasti otse tootjalt. Erinevalt poodidest saab turul heal juhul ka hinda soodsamaks tingida. Samuti saab asjatundlikult müüjalt kauba kohta lisateavet.

Paraku on Valga turg juba aastaid olnud kehvas seisus. Tõsi, kevadisel taimede müügihooajal on nii ostjaid kui müüjaid rohkesti, aga juba poolest suvest on vaatepilt üpris kurb. Rääkimata praegusest ajast. On arusaadav, et müüjad halva ilmaga väliturul kaubelda ei taha, ent tühjavõitu on ka turu väravate juures paiknev müügihall. Näiteks eelmisel laupäeval oli seal vaid kolm müüjat – kõik pakkusid lihakraami.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles