Kuigatsi külamajas tulekul järjekordne kabeturniir

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigatsi kabeturniir,Margus Zimmer vasakul
Kuigatsi kabeturniir,Margus Zimmer vasakul Foto: Sirje Lemmik

Kuigasi külamajas oodatakse sel laupäeval kabehuvilisi turniirile. Seekordne sügisturniir Vene kabes on järjekorras juba kolmeteistkümnes.

Külamaja perenaise Õnne Paimre sõnul alustati aastal 2004 Anton Hermanni ja Elle Luige eestvedamisel. Turniiri aitas korraldada Endel Niinepuu ja oma toetuse andis Kuigatsi küla. "Külas mängijaid jagus. Kauplusesse sai kabelaud üles ning kellel aega ja huvi, istus ikka mängulaua taha. Sõnast sai tegu ja esimene turniir sai alguse kaheksa mängijaga, enamik neist kohalikud," vaatas Paimre ajas tagasi.

"Praegu on eestvedaja võistlustel edukalt esinenud kabehuviline Elle Luik. Aastaid on kohalike mängijate ridades olnud veel Riina Tera, Kalev Kaseväli, meie seast on lahkunud Jüri Puurmann ja Kaarel Rosenberg."

Osavõtjaid on Paimre sõnul olnud ka Eesti kaugematest piirkondadest ja Lätist. Turniiri teeb eriliseks traditsiooniline loterii, mis tähendab, et ükski osaline päris tühjade kätega ei lahku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles