GALERII: Õpilaste korraldatud kontsert tõi linnarahva kokku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert Valga gümnaasiumis 1. novembril
Kontsert Valga gümnaasiumis 1. novembril Foto: Glänel Tirrand

Novembri esimese päeva õhtul võõrustas Valga gümnaasium linnarahvast tasuta kontserdiga «Hingele pai», mida oli nautima tulnud oodatust suurem hulk huvilisi – üle 100 külalise. Külaliste seas oli nii lapsi, noori kui ka täiskasvanuid.

Tegu oli hingedepäevaeelse kontserdiga, mille eesmärk oli aidata inimestel korraks seisatada ning suunata tähelepanu endale ja ümbritsevale, õppides sealjuures hindama ühiselt veedetavaid hetki. «Selline sündmus leidis aset esimest korda ning kuna õnnestus suurepäraselt, muudame selle traditsiooniliseks,» andis teada Valga gümnaasiumi huvijuht Egle Kõvask.

Mõte midagi taolist korraldada sai tema sõnul alguse oktoobris õpilaste ümarlauast direktoriga. «Algselt lihtsalt õhku visatud mõttest haarasid kinni kooli õpilasesinduse liikmed, kelle juhtimisel kontsert ka teoks sai.»

Protsessi oli kaasatud õpilasi ka väljastpoolt õpilasesindust. Õpilaste õlule jäi kontserdi sisu mõtlemine, kava paikapanek, esinejate leidmine, läbirääkimiste pidamine, kontserdiruumi teemakohase meeleolu loomine, ühine kokkamine kooli sööklas, heli- ja valgustehnika eest vastutamine, fotograafi leidmine ning õhtu juhtimine.

Õhtu jooksul sai kuulda omaloomingulist luulet, laulu ja pillimängu ning näha mustkunsti. Rõõmu muusikast pakkusid rahvale Valga gümnaasiumi õpilased, ansambel Spirea, noortebändid Man Da Riin ja Likkin Desktops, kus lööb kaasa ka Valga gümnaasiumi vilistlane. Instrumentaalselt lõi meeleolu Valga muusikakooli ansambel ning mustkunstiga üllatas gümnaasiumi õpilane Jegor Kalinin.

Külalistele oli serveeritud snäkilaud, millelt kontserdi nautimiseks kosutust sai. Õhtujuhid olid Valdek Ott ja Mareli Nielson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles