Aktiivseimad e-hääletajad on Taheva vallas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletusel on suurimat aktiivsust üles näidanud Taheva valla inimesed. Homme ja ülehomme saavad sama valla elanikud arvamust avaldada vallavalitsuses.
E-hääletusel on suurimat aktiivsust üles näidanud Taheva valla inimesed. Homme ja ülehomme saavad sama valla elanikud arvamust avaldada vallavalitsuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linn ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru vald korraldavad rahvaküsitluse perioodil 3.–6. november. Eile ja täna on võimalik arvamust avaldada elektrooniliselt, homme ja ülehomme paberil.

Valga piirkonna ühinemisleping oli avalikul väljapanekul 10.–30. oktoobrini. Sel nädalal selgitatakse välja Valga linna ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valla elanike arvamus.

Elektrooniline küsitlus toimub veebikeskkonnas www.volis.ee ning algas 3. novembril kell 9 ja lõpeb 4. novembril kell 20. Täna keskpäevaks oli hulk inimesi oma arvamust juba e-hääletuse teel avaldanud. Suurim oli valimisaktiivus Taheva vallas – 2,46%. Karula vallas oli see selleks ajaks 1,81%, Tõllistes 1,14%, Õrus 1,04% ja Valgas 0,21%.

Kokku on nimekirjadesse kantud hääletajaid Valga linnas 10 909, Karula vallas 830, Taheva vallas 650, Tõlliste vallas 1401 ka Õru vallas 384.

Küsitluspunktides on võimalik arvamust avaldada 5. ja 6. novembril kella 9–20. Elanikel, kes soovivad arvamust avaldada seal, tuleb minna elukohajärgsesse küsitluspunkti.

Küsitluspunktide asukohad:

Karula valla küsitluspunkt: Karula vallavalitsus, Lüllemäe küla;

Taheva valla küsitluspunkt: Taheva vallavalitsus, Laanemetsa küla;

Tõlliste valla küsitluspunkt: Tsirguliina keskkool, Nooruse tn 1, Tsirguliina;

Valga linna küsitluspunkt: Valga keskraamatukogu, Aia tn 12, Valga;

Õru valla küsitluspunkt: Õru vallavalitsus, Õru keskus, maja 49-12.

Küsitlus viiakse läbi ühe hääletusena alljärgnevalt:

Küsimus: «Kas toetate Valga linna ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valdade ühinemist ühiseks omavalitsusüksuseks?»

Vastusevariandid: «Jah» ja «Ei».

Küsitluse käigus saab vastaja anda ühe hääle.

Mõjuval põhjusel saab hääletuskasti koju tellida, esitades selleks vastavasisulise taotluse küsitluse läbiviimise komisjonile hiljemalt 6. novembril kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles