Läti-Eesti instituuti juhib uus direktor

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti-Eesti instituudi direktori Marite Uibo (paremal) sõnul on tema uus ametikoht kui järjekordne elu vimka, mis pannud teda olukorda, kus tuleb ennast ületada. Muidugi toetab teda, peamiselt nõuga, büroo administraator Lilita Šicāne.
Läti-Eesti instituudi direktori Marite Uibo (paremal) sõnul on tema uus ametikoht kui järjekordne elu vimka, mis pannud teda olukorda, kus tuleb ennast ületada. Muidugi toetab teda, peamiselt nõuga, büroo administraator Lilita Šicāne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valkas asuva Läti-Eesti instituudi direktoriks sai valgalane Marite Uibo, kelles soontes ka paras kogus läti verd. Julguse ametikohale kandideerida sai ta tänu sõprade-tuttavate taganttõukamisele.

«Siiasattumine oli huvitav asjade käik. Üleüldse on olnud elus nii, et ei ole midagi ülearu aktiivselt otsinud. Olen ehk ka liigselt palju lootnud sellele, mis elu mulle toob, ja vastu võtnud neid asju, mis on tulnud,» arutles Uibo Valka linna südames asuva instituudi töökabineti laua taga. «Olen vähemalt neljal korral elus öelnud, et ma ei tee seda kunagi – ja olen lõpuks ikkagi teinud.»

Olukord, mille vastuvõtmine lausa hirmuvärinaid tekitanud, oli ka näiteks eesti keele õpetamine lätlastele. «Ühelt poolt mind kutsuti, teisalt lükati, tagantjärele olen väga tänulik, et selle võimaluse sain,» sõnas ka läti keelt oskav naine, kes varasemalt läti-eesti tõlketöid teinud. Läti, vene ja inglise keele oskus lisaks eesti keelele ning kokkupuude Valka õppeasutustega oli ilmselt peamine tegur ametikohale valituks saamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles