Autogrammikütt rääkis oma põnevast hobist

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla elanik Tiiu Saar on alati püüdnud autogrammi juurde kausta lisada veel midagi: näiteks pilte ning ajaleheväljavõtteid selle persooni kohta.
Otepää valla elanik Tiiu Saar on alati püüdnud autogrammi juurde kausta lisada veel midagi: näiteks pilte ning ajaleheväljavõtteid selle persooni kohta. Foto: Lea Margus

Pühajärve raamatukogus väikese kohvilaua ümber sai teoks hubane-tubane kirjanduslik kohtumine autogrammikütiga. Esineja kõneles oma hobist kaasahaaravalt, kohati kuulajaid naerutavalt.

Esimesed autogrammid tulid Otepää valla elaniku Tiiu Saare juurde juba 1968. aastal. Pigem juhuslikult. Siis ei olnud eesmärk veel sugugi kogumine. Kogumine mõtestatud tegevusena sai alguse tükk aega hiljem. Siis said ka välja otsitud need esimesed autogrammid ja autograafid – autori omakäelised kirjutised – ning kenasti kaustadesse paigutatud koos muu materjaliga allkirja andnud isiku kohta.

«Kui juurdlesin, keda siia külla kutsuda, mõtlesin, et meil on siin endalgi huvitavaid inimesi. Ei peagi alati kutsuma kaugeid ja kuulsaid inimesi,» sõnas raamatukogu juhataja Ly Haaviste teisipäeval aset leidnud kohtumisel. «Mõte läks kohe Tiiu peale, sest teadsin, et tal on olemas see huvitav kogu. Kindlasti on mõnda tema autogrammisaamise lugu üks või teine juba kuulnud, aga usun, et meil kõigil on täna huvitav neid uuesti kuulata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles