Sadu muudab teed libedaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel nädalal muutub ilm taas talviseks.
Uuel nädalal muutub ilm taas talviseks. Foto: Arvo Meeks

Maanteeamet palub autojuhtidel olla esmaspäeval liikluses äärmiselt ettevaatlik, kuna lumesadu võib muuta teed libedaks.

Varajastel hommikutundidel on teeolud riigiteedel piirkonniti esineva lumesaju ja tuisu tõttu peamiselt muutlikud. Sajupiirkondades tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Kohati piirab nähtavust tuisk. Tormituulte korral võib teele langeda puid ja oksi. «Liiklejatel palume arvestada, et keeruliste ilmaolude tõttu muutuvad liiklusolud raskeks,» märkis maanteeamet.

Prognoositavalt lumesadu ja tuisk lähitundidel jätkuvad. Vaatamata hooldetöödele tuleb seetõttu libedusega arvestada pea kõikjal Eestis. Maanteeamet palub vältida suverehvidega liiklemist. Valga maakonnaski on lähitundidel ees ootamas lumesadu ja tuisk. Puhub ida- ja kirdetuul puhanguti kuni 15 m/s.

Valgas sadas ilmateenistuse teatel kella 7 ajal nõrka lund. Õhutemperatuur oli -5,8, kuid tajutav temperatuur -11,7 kraadi. Puhus kirdetuul tugevusega 4,3 m/s, puhangud ulatusid kuni 7,5m/s.

Juba eilehommikuse seisuga oli Valga üks Eesti lumerohkemaid paiku: lumikatte paksus oli siis 11 cm. Otepääl oli see 5 cm. Kõige paksem oli lumikate Põhja-Eestis Vanaküla vaatlusjaamas, kokku oli lumekihi paksuse näitaja Valga vaatlusjaamast suurem vaid kuues jaamas ja kõik need olid Põhja- või Kirde-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles