Nädal paneb kultuuri purki

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva avatud noortekeskuses on täna kõlas vabatahtlikud Tõrva Kodust.
Tõrva avatud noortekeskuses on täna kõlas vabatahtlikud Tõrva Kodust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile alanud üleriigilise noorsootöönädala eestvedjad soovivad suurendada teadlikkust noorsootööst lugude jutustamise kaudu. Valgamaal saab kuulata lugusid Saksamaalt ja Ukrainast ning valmistada sealt pärit toite.

Valgamaal võtavad nime «Lugude kõla» kandva noorsootöönädala tegemistest osa Tõrva, Karula, Valga, Puka ja Taheva noortekeskus ning Valga põhikool ja gümnaasium, kus nädala jooksul leiavad aset kokkamise töötoad nimega «Kultuur purki».

Näiteks täna õhtul külastavad Tõrva noortekeskust Saksamaalt pärit Lovis Tenner ja Ukrainast tulnud Hanna Zotova, kes töötavad vabatahtlikuna Tõrva Kodus. Naised räägivad noortega oma maast ja kultuurilisest mitmekesisusest toidu ning ühise kokkamise kaudu. Puka noortekeskusel on aga külas Ukraina vabatahtlik Yulya Liškova, kelle juhatusel valmistati vareenikuid ning räägiti toidu ja kultuuri seostest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles