Mida arvavad uuest parteijuhist Valgamaa keskerakondlased?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval valis Keskerakond erakorralisel kongressil uueks esimeheks Jüri Ratase, kes kogus 654 häält Yana Toomi 348 vastu.
Laupäeval valis Keskerakond erakorralisel kongressil uueks esimeheks Jüri Ratase, kes kogus 654 häält Yana Toomi 348 vastu. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Valgamaa keskerakondlaste seas valitseb pigem toetav hoiak Keskerakonna uue esimehe suhtes. Samas avaldati tunnustust ka Edgar Savisaare tööle.

Valga linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Külliki Siilak, Ilmar Tõlner ja Jüri Konrad hääletasid kongressil kõik Jüri Ratase poolt. Volikogu aseesimees Siilak ütles, et ühest küljest on siiski kahju, et muutuste taustal on tekkinud palju halvakspanu Savisaare suunas. «Kui küsite, kas plaksutan praegu rõõmust, siis seda me keegi Valgas ei tee. Ootasime muutusi, kuid ei mõista hukka Edgar Savisaare tööd.»

Samas on Siilaku sõnul halb, et erakond oli pidevalt valitsuses opositsioonis, kuna seetõttu peetakse ka Valga keskerakondlaste seisukohti volikogus alati valedeks. Ratase suhtes oli ta lootusrikas. «Ma väga loodan, et selles inimeses on selline jõud, mis hoiab parteid koos ja viib edasi. Ta on rahulik inimene ja suudab ilmselgelt viia läbirääkimisi läbi paremini kui hetkel teised, naiskandidaadid, kes ei suuda veel olla nii tasakaalukad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles