Peipsi järvistu jääle minna ei tohi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv
Peipsi järv Foto: Postimees/Scanpix

Seoses võimaliku jääkatte tekkimisega Peipsi järvistule ning nõrgal jääl viibimisega kaasnevast ohust inimeludele, on tänasest keelatud Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jääle ja jäätunud osadele minek jalgsi ning transpordivahendiga.

Keeld hakkab kehtima tänasest, 9. novembrist. Jääleminek on keelatud Peipsi järvistule Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires vastavasisulise otsuse muutmiseni.  Piirivalvurid paigaldavad järvelemineku enamlevinud kohtadesse vastavad hoiatussildid ning samuti alustatakse jääluurega selgitamaks jää kandevõimet.

Tänasehommiku seisuga oli Peipsi järvistul kalda äärtes juba kuni paarisaja meetri ulatuses tekkinud jääkate, mis kindlalt veel inimest ei kanna, sestap paluvad piirivalvurid kehtestatud keeldu tõsiselt suhtuda. Kui jääolud paranevad, viiakse jooksvalt sisse muudatused piirangu leevendamiseks ja jäälemineku lubamiseks.

Lõuna prefektuuri piirivalvekomissar Marek Klaus ütles, et ohutu jääleminek on tagatud, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enamgi.

«See, et mõnes üksikus kohas kalda ääres võib jää juba kanda inimest, ei tähenda kindlasti seda, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu,» selgitas Klaus. Ta lisas, et kalastushuvilistel tuleks enne jääleminekut kindlasti uurida lähimast kordonist, millised on jääolud.

Jääolude kohta saab infot kordonitest:

Kontaktid:

Värska teenistuskoht                     786 1780

Mehikoorma teenistuskoht            786 1790

Varnja teenistuskoht                      333 1690

Mustvee kordon                             333 1670

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles