Juhtkiri: Pöördeline valik?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

USA rahvas valis riigi 45. presidendiks Donald Trumpi. Mida see valik kaasa toob, on vara öelda. Seda enam, et valimiskampaanias paistis Trump silma vastuoluliste seisukohtadega. Ta pildus palju kriitikanooli, kuid on vähe pakkunud lahendusi. Igatahes on teatav pööre nii USA kui maailmapoliitikas tõenäoline – hääletasid ju valijad senist USA poliitikat revideerida lubanud Trumpi poolt muudatuste lootuses.

Murelikuks teevad vastse presidendi seisukohad NATO kohta. Ta on rõhutanud, et allianss peab suunama fookuse Venemaalt pigem terrorismile ja rändekriisile. Samuti leiab Trump, et USA roll NATOs on liiga suur ja Euroopa peab enda kaitsmisega ise rohkem tegelema.

Samas on Eestis ka poliitikuid, kes leiavad, et Trumpi saamine presidendiks on Eestile pigem kasulik kui kahjulik. Näiteks Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme arvamuse kohaselt tähendab Trumpi võit, et lähiajal Venemaa Eestile kallale ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles