Valgas stardib ülipikk maraton

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik distantsid stardivad Valga raekoda eest.
Kõik distantsid stardivad Valga raekoda eest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 12. novembril saab Valgas ja Valkas teoks ülipikk maraton «Võimatu Jooks 2016» tähistamaks Läti Ajutise Rahvusnõukogu asutamist 1917. aastal Valkas. Võistlejatel tuleb läbida kõige pikemal distantsil kogunisti 99 kilomeetrit, andis teada Valga linnavalitsus.

Kõik jooksudistantsid algavad Valga raekoja eest. Ülipikale maratonile kõlab stardipauk juba kell 6 hommikul. Järgmised stardid antakse 49,9 kilomeetrile kell 9; 29,9 kilomeetrile kell 10 ja 9,9 kilomeetrile kell 10.30. Kõige lühema distantsi, 990 meetri pikkuse raja läbijad stardivad kell 11.

Valga linnavalitsuse spordi- ja noorsootöö vanemspetsialist Karl Kirt nentis, et seekord on põhikorraldajad lätlased ja kohe pärast starti liiguvad võistlejad Sepa tänava kaudu Valkasse, Läti Vabariiki, kus kulgeb kogu ülejäänud jooksutrass. 100 kilomeetri pikkune võimatuna tunduv jooks toimub järgmisel aastal, kui jooksuga tähistatakse Eesti ja Läti 100. sünnipäeva.

Vahetult enne starti ja stardi ajal on Sepa tänav liiklemisele suletud, mistõttu tuleb liiklejatel arvestada võimalike seisakutega ning võimaluse korral vältida startide ajal liiklemist Sepa tänava suunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles