Sel nädalal sündinud lapsed ja nende emad saavad helkurid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurite jagamisega tegeleb aeg-ajalt ka politsei.
Helkurite jagamisega tegeleb aeg-ajalt ka politsei. Foto: Sakala/Scanpix

Maanteeamet, Prike ning kindlustusseltsid IF, PZU ja Seesam kingivad igale 14.–20. novembrini sündinud lapse emale jalakäijahelkuri ja beebi vankrile kleepimiseks sertifitseeritud helkurkleebised.

11. oktoobrist 11. detsembrimi aset leidva maanteeameti, politsei- ja piirivalveameti, müügi- ja turundusettevõtte Prike ning kindlustusseltside IF, PZU ja Seesam ühiskampaaniaga «Olen silmapaistev!» soovitakse inspireerida kõiki inimesi end pimedal ajal nähtavaks tegema.

Sel nädalal on fookuses beebid ja nende emad. Lapsele on vanema eeskuju nii õppimisel kui väärtuste kujundamisel kõige olulisem. Ka liikluses on lapsele kõige suuremad eeskujud just tema ema ja isa. Maanteeameti uuringute kohaselt peavad lapsevanemad väga tähtsaks, et nende järeltulija kannaks helkurit, kuid täiskasvanutest teeb ise end nähtavaks vaid 66%.

Maanteeamet ja partnerid kingivad igale vahemikus 14.–20. novembrini sündinud lapse emale jalakäijahelkuri ja beebi vankrile kleepimiseks sertifitseeritud helkurkleebised. Kaetud on kõik sünnitusmajad ja -osakonnad üle Eesti.

Lisaks saavad «Olen silmapaistev» aktsiooni käigus Tallinna lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonna üldkasutatavad vankrid kaetud pimeduses helkiva aerosoolkihiga. Tallinna Lastehaiglal on juba rohkem kui 15 aastat olnud oma «vankripark», mida saavad haiglas olevad emad-beebid kasutada. Vankreid on saatusekaaslastele eelkõige annetanud emad, kes ise kunagi haiglas olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles