Festivalil saab kuulata Eesti ja Läti parimaid tšelliste

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival lõpeb kontserdiga Valka kultuurikeskuses, kus esineb ka tšellokvartett C-Jam Eestist.
Festival lõpeb kontserdiga Valka kultuurikeskuses, kus esineb ka tšellokvartett C-Jam Eestist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Piirilinnas saab sel nädalal teoks uus Valga-Valka muusikafestival, mis plaanis kujundada traditsiooniks ning pühendada iga kord eri pillile.

«Idee sündis linnavalitsuse haridus- ja kultuuriametis. Kohe kaasasime nii Valga kui Valka muusikakooli. Soovime festivalist kujundada traditsioonilist Valga-Valka sündmust, et tutvustada publikule igal aastal üht kindlat muusikainstrumenti ja selle võimalusi,» sõnas Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

Korraldajate soov on populariseerida välja valitud pilli kontsertide kaudu nii kammer- kui orkestrimuusikas, aga ka süva- ja kergemuusika segastiilis. «Sel aastal otsustasime muusikakoolide ettepanekul valida tšello, järgmise aasta instrument selgub uue aasta alguses,» nentis Rants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles