Juhtkiri: Hüvasti, peenhäälestus?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna (vasakul), Jüri Ratas, Jevgeni Ossinovski.
Margus Tsahkna (vasakul), Jüri Ratas, Jevgeni Ossinovski. Foto: Mihkel Maripuu

Ametist lahkuvale valitsusele heideti sageli ette, et see kujundab majanduspoliitikat Exceli tabelite põhjal. Tihti loobuti põhjalikumast analüüsist ja kinnitati, et kõik on just nagu korras – mis sellest, et majanduskasv kängu jäi. Näiteks kasvas Eesti majandus eelmises kvartalis esialgsetel andmetel vaid 1,1 protsenti.

Praegu koalitsioonikõnelusi pidavad IRL, Keskerakond ja sotsid on lubanud majanduspoliitika tabelipõhisest juhtimisest loobuda. Lubatakse sõnastada põhiprobleemid ja nendele seejärel lahendusi otsima hakata. Kõlab mõistlikult.

Igatahes tundub ajajärk, mil eelkõige räägiti, kui hästi Eestis kõik on ja seetõttu on vaja vaid peenhäälestust, möödas olevat. Seda näitab kas või see, et koalitsioonikõnelustel osalejad on endale üpris ambitsioonikad eesmärgid seadnud. Muu hulgas tunduvad sündiva kolmikliidu juhid olevat ühel meelel, et Eesti vajab jõulisi investeeringuid taristusse, elamuehitusse ja veel paari ettevõtlusvaldkonda – näiteks konverentsiturismi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles