Ajaloolised kapid said uue elu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi direktorile Andrus Murumaale (vasakul) andis kapid üle Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots.
Valga gümnaasiumi direktorile Andrus Murumaale (vasakul) andis kapid üle Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile andis Valgamaa kutseõppekeskus Valga gümnaasiumile üle restaureeritud ajaloolised kapid, mis leidsid koha kooli raamatukogus.

«Enne Valge Maja remonti, kui hoonest välja kolisime, leidsime pööningult kapidetailid, mis pärinevad 1920.–1930. aastatest ehk kooli algusaastatest,» rääkis Valga gümnaasiumi projekti- ja karjäärijuht Pille Olesk.

Kutseõppekeskus võttis vaevaks need detailid restaureerida ja kapid kokku panna. «Plaanisime kapid üle anda koolihoone avamisel, kuid ei jõudnud töödega valmis. Mõnigi detail oli nii mitme värvikihi all, et tükk tegu oli nende puhtaks saamisega. Nagu näha, ei ole mitte kõik kapi osad vanad, mõni tuli ka asendada,» sõnas õppeasutuse direktor Margus Ojaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles