Piirilinn asub peibutama noori spetsialiste

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka praegused elamispinnad pole noortele spetsialistidele kuigi atraktiivsed. Osa neist on hoopis amortiseerunud.
Valka praegused elamispinnad pole noortele spetsialistidele kuigi atraktiivsed. Osa neist on hoopis amortiseerunud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti-Läti piirilinn Valka on sarnaselt paljude Eesti väiksemate linnadega juba mõnda aega hädas olnud noorte spetsialistide puudusega. Nüüd on linna juhtiv kihelkonnaduuma eesotsas oma juhi Vents Armands Krauklisega otsustanud probleemiga tõsisemalt tegelema asuda, rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova.

Nimelt on kihelkonnaduuma ehk meie mõistes sisuliselt linnavalitsus kavandamas eriprogrammi, millega meelitada Valkasse elama ja töötama noori ning väga hea erialase ettevalmistusega spetsialiste. Programmi käigus peaks lähiperioodil valmima Valkas igal aastal kaks-kolm energiasäästlikku nõndanimetatud ökomaja. Maju rajataks seni, kuni eluasemete nappus võimalikele noortele spetsialistidele enam probleem pole.

Praeguste plaanide kohaselt oleksid rajatavad majad väiksemat sorti. «Näiteks on kõne all olnud võimalus teha need moodulitest,» täpsustas Karpova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles