Keelekümblustöö tõi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Priimetsa kooli õpilased.
Valga Priimetsa kooli õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keelekümbluskonverentsil 10.–11. novembril tunnustati parimaid keelekümblusprogrammiga liitunud asutusi. Sel aastal noppis Valga linn mitu auhinda, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Nii lasteaed Pääsuke kui Valga Priimetsa kool said sihtasutuselt Innove kvaliteediauhinna «Keelekümblusasutus 2016 personali juhtimise valdkonnas», Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhatajat Anneli Rantsi aga tunnustati keelekümblussõbra aunimetusega. Kvaliteediauhind koosneb tunnistusest ja tunnusmeenest.

Keelekümblusprogrammi kvaliteediauhindu antakse välja kord aastas. Sellega tunnustab Innove programmiga liitunud haridusasutusi ja inimesi märkimisväärse panuse eest keelekümblusprogrammi rakendamisse ja arendamisse.

Rantsi sõnul saab kvaliteediauhinnale kandideerida asutus, kui ta on rakendanud keelekümblusprogrammi vähemalt kolm järjestikust aastat.

«Kvaliteediauhinna konkursi käigus analüüsitakse kandideeriva haridusasutuste esitatud dokumente ja käiakse asutuses visiitidel. Visiidil tehakse koolis või lasteaias intervjuusid personali, õpilaste ja juhtkonnaga, jälgitakse ja analüüsitakse õppeprotsessi, vesteldakse koolipidaja esindajaga ja hinnatakse asutuse füüsilist keskkonda,» selgitas Rants.

Auhinna võitjate puhul arvestatakse kõiki asjaolusid, valdkondi ja tegevusi. Valga keelekümblusmetoodika õpetajad on koolitatud ja uuendusmeelsed, tundides kasutatakse tänapäevaseid õppevahendeid. Metoodika on seotud õuesõppe ja tervist edendavate ning muude arendavate tegevustega. Keelekümbluspoliitikat Valgas on edukalt ellu aidanud rakendada linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

Haridusasutused teevad tihedat koostööd lastevanemate ja hoolekoguga ning teiste lasteaedade ja koolidega. Üheskoos korraldatakse põnevaid eesti keele õpet toetavaid üritusi ning muid tegevusi. Regulaarselt korraldatakse avatud keelekümblustegevusi, alati on külalisi ja õppijaid nii Valga haridusasutustest kui ka mujalt Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles