Uusi oskusi omandavad nii mitte-eestlased, turismisektori töötajad kui vanemaealised

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektijuht, Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ivar Unt
Projektijuht, Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ivar Unt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsuse projekt «Võtmepädevuse arendamine Lõuna-Eestis ja Virumaal» sai toetust SA-lt Innove, andis teada maavalitsuse avalike suhete juht. Projekt peab suurendama inimeste motiveeritust õppida eriala või täiendada olemasolevaid kutseoskusi, et olla tööturul konkurentsivõimelisem.

Lõuna-Eesti ja Virumaal tööturul on palju madala konkurentsivõimega täiskasvanuid töötajaid ja seetõttu viiakse projekti käigus läbi täiskasvanutele mõeldud keele- ning arvutikoolitusi, et töötajad saaksid tööturul hakkama ja oleksid valmis edaspidi end täiendama ning koolitama.

Projektijuht, Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ivar Unt ütles, et eelkõige oli soov vähendada madala konkurentsivõimega täiskasvanute töötajate osakaalu Valgamaal.

«Projekt eeldas aga kaheksa maakonna kaasamist ja selleks vajasime partnereid. Nii laienes ka meie koostööpartnerite ring. Üheskoos aitame ja koolitame elukestvas õppes vähe osalenud või üldse mitte osalenud täiskasvanuid. Projektist saavad kasu nii mitte-eestlased, turismisektori töötajad kui vanemaealised,» lisas Unt.

Täpsemalt on projekti üks sihtrühmi on Valga ja Ida-Viru maakondades elavad mitte-eestlased, kellele pakutakse eesti keele koolitust. Valga, Võru, Põlva, Viljandi, Tartu, Jõgeva Lääne-Viru ja Ida-Viru maakondade turismitöötajad saavad end arendada inglise keele valdkonnas ning Valga maakonna teenindussektori töötajatele pakutakse läti keele koolitust.

Kaheksa maakonna (Valga, Võru, Põlva, Viljandi, Tartu, Jõgeva, Lääne-Viru ja Ida-Viru) elukestvas õppes vähe osalenud või üldse mitte osalenud täiskasvanud saavad projekti kaudu digipädevuse koolitust.

Valga maavalitsuse projektipartnerid on Valgamaa kutseõppekeskus, Viljandi kutseõppekeskus ja Ida-Viru kutsehariduskeskus.

Projekt kestab 1. juulist 2017 kuni 30. novembrini 2018 ja toetuse summa on 207 087,95 eurot.

Taotlusvooru «Täiskasvanute võtmepädevuste arendamine» korraldas SA Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, voor oli avatud 27. juunist 17. augustini 2016 ning Innovesse esitati kokku 17 projektitaotlust, millest toetust sai üheksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles