Juhtkiri: Lahendus tööjõukriisile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Sangaste Linnas uuendas helveste pakendusliini.
AS Sangaste Linnas uuendas helveste pakendusliini. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui veel mõne aasta eest vaevas Eestit suur tööpuudus, siis viimastel aastatel on ettevõtjad üha rohkem tunnistanud, et nende arengut pärsib tööjõupuudus – täpsemalt sobivate spetsialistide nappus.

Tegu pole ainult Eesti probleemiga. Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova kinnitas hiljuti, et sama probleem on neilgi. Hulk kõrgkooli lõpetanud noori ja haritud spetsialiste leiab juba õpingute ajal hea töökoha ülikoolilinnas ja jääbki sinna. Või siis siirduvad nad elujärjega mõnda teise suuremasse linna, kus võimalused mitmekesisemad. Näiteks on Valka elanikele taoline tõmbekeskus Valmiera.

Selline asjade kulg seab aga löögi alla väiksemad maakonnakeskused ja veelgi väiksemad asulad. Et seal elu päriselt välja ei sureks, tuleb olla nutikas. Näiteks Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis käis hiljuti välja idee ehitada piirkonda spetsiaalsed elamispinnad noortele spetsialistidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles