Kahe riigi muusikud mängisid käima uue festivali

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali "Ühe pilli lugu" avakontsert. Esineb Klaaspärlimäng Sinfonietta.
Festivali "Ühe pilli lugu" avakontsert. Esineb Klaaspärlimäng Sinfonietta. Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Ei juhtu just sageli, et Valgamaal saab alguse uue festivali traditsioon. Eile just nii juhtus, kui Valgas kõlasid festivali «Ühe pillil lugu» esimesed noodid.

Tegu on Valga-Valka ühise festivaliga, mis hakkab tutvustama publikule igal aastal üht kindlat muusikainstrumenti ja selle võimalusi. Valga linnapea Kalev Härk ütles festivali avades, et tšello saamine esimeseks tähelepanu all olevaks pilliks on tema meelest igati loogiline, kuna pill on väga armastatud ning leidnud koha ka pop- ja rockmuusikas. «Võiks isegi öelda, et tšello on kõige seksikam pill üldse.»

Valka kihelkonnaduuma esindaja Unda Ozolina avaldas osaliselt eesti keeles peetud tervitussõnas heameelt, et uus festival kaksiklinna senisest veelgi enam liidab. Leiavad ju kontserdid aset mõlemal pool piiri ja mõlemalt poolt piiri on ka esinejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles