Isepäine Tuuli Mekk katsumusi ei pelga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mulle meeldib minu töö: noortega rääkida, ettevõtjatega kohtuda, üldse kogu see töömaailm,» räägib Tuuli Mekk oma ametist. Töö ei ole aga sugugi kogu tema maailm, on veel pere, sõbrad, hobid ja lihtsalt vaba aeg endale.
«Mulle meeldib minu töö: noortega rääkida, ettevõtjatega kohtuda, üldse kogu see töömaailm,» räägib Tuuli Mekk oma ametist. Töö ei ole aga sugugi kogu tema maailm, on veel pere, sõbrad, hobid ja lihtsalt vaba aeg endale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal ei leidu naljalt kooli, noortekeskust ega ettevõtet, kus ei teataks Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsialisti Tuuli Mekki – ja sugugi mitte ainult selle pärast, et amet kohustab. Mulle, kes ma Tuulit küll alles mõne aasta tunnen, on jäänud mulje, et ei ole asja, millega ta hakkama ei saaks, olukorda, mida lahendada ei suudaks ega väljakutset, millele «ei» ütleks.

Tuuli Meki isiksusega sobitub ülihästi üks veidravõitu uudissõnadest – rööprähkleja. Selle sõna kõige paremas mõttes, sest tundub, et Tuuli tegeleb tuhande asjaga korraga. Ja kuna ta on oma tegemistes maksimalist, tuleb lõivu maksta vaba aja arvelt. Ka meie kokkusaamisele Tõrvas Läti Saatkonna kohvikus lippas ta otse karjäärinõustamiselt gümnaasiumist, et pärast jälle töösse sukelduda.

Kuigi hariduselt on Mekk majanduseriala taustaga, ei ole õpitu tema sõnul amet, mis silma särama paneks. Paneb aga just töö, mida ta praegu teeb. «See on ka üks põhjusi, miks töö nii suure hulga ajast endale võtab – sest see meeldib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles