Valgamaa neiu pääses taas koondisesse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim.
Grete Gaim. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Soomes Olosel leidis kolmapäeval aset Eesti laskesuusatamise koondise teine kontrollstart, mille tulemusel panid treenerid paika esimesel maailmakarika etapil startiva koondise. Maailmakarika esimesel etapil teeb teiste seas hooaja avastardi ka Valgamaa neiu Grete Gaim. Samuti stardivad Kauri Kõiv, Rene Zahkna, Kalev Ermits, Johanna Talihärm ja Kadri Lehtla.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni teatel oli kontrollstarte kokku kaks: 13. novembril peetud sprindietapp ning kolmapäeval peetud mass-start. Naistest oli mõlemal korral kiireim Kadri Lehtla, meestest oli sprindietapil parim Kauri Kõiv, mass-stardis aga näitas kiireimat aega Rene Zahkna.

Koondise lasketreeneri Indrek Tobrelutsu sõnul katsevõistlused suuri üllatusi ei toonud. «Kui Rene Zahkna ja Roland Lessingu väikesed tervisemured ning Meril Beilmanni vigastus välja arvata, siis on meil ettevalmistusperiood läinud võrdlemisi kenasti ja suuri üllatusi katsevõistlused ei pakkunud. Nüüd peame ära ootama rahvusvahelised võistlusstardid, et näha, kus me muu maailmaga võrreldes oleme,» sõnas Tobreluts.

Esimest aastat täiskasvanute vanuseklassi kuuluv Meril Beilmann (21) on reieluukaela murru tõttu sunnitud hooaja alguse edasi lükkama. «Ootasin uut hooaega väga, kuid olulisem on tervis korda saada, et siis tugevamana uuesti võistlusradadele naasta,» sõnas Beilmann. 

Seda, kui kiiresti Beilmann taas rajale saab, näitab aeg. «Praegu pean kaks kuud hoiduma põrutavast koormusest jalale, mistõttu jälgin kohandatud treeningplaani ning tegelen aktiivselt taastusraviga. Pärast kahekuist raviperioodi otsustame koos arstidega, mis sammud on edasi vajalikud ja siis teame juba ka rohkemat öelda sellel hooajal startimise kohta,» kirjeldas Beilmann hetkeolukorda.

Maailmakarika koondis alustab hooaega juba 25. novembril Östersundis Rootsis, kus toimub esimene maailmakarika etapp. Hooaja avavõistlusel on kavas segateatesõidud, individuaaletapp, sprint ja jälitussõit. Hooaja avastardi teeb Östersundis ka teist aastat USAs õppiv ja treeniv Johanna Talihärm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles