Võrdsusvolinik uurib toitlustamist lasteaedades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla. Foto on illustratiivne.
Koolisöökla. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta on asunud uurima toitlustamist lasteaedades, kuna tema poole on pöördutud küsimustes, mis puudutavad eri usust ja rahvusest laste toitumiseelistusi.

"Oleme saanud pöördumise, kus küsitakse võrdõigusvoliniku soovitust lasteasutuse kodukorra tekstile. Küsimuse taustaks on asjaolu, et eri usust ja rahvusest peredel on erinevaid toitumiseelistusi, samuti on paljudel lastel probleeme toiduallergiatega," kirjutas Pakosta sotsiaalministeeriumile.

Pakostale saadetud päringus soovitakse ühe koolieelse lasteasutuse kodukorda täiendada infoga, et kui lapsel on lasteaia kinnitatud menüüga võrreldes erisoov, siis peaks vastava menüü lapsele kaasa pakkima lapsevanem.

"Tegemist on ikkagi eeskätt tervisevaldkonda puudutava küsimusega, millel võib olla puutumus rahvuse või usutunnistusega. Samas tajume, et sarnane probleem võib tekkida ka muudel lapsi toitlustavatel asutustel, näiteks haigla, lastehoid või lastelaager," kirjutas Pakosta.

Seetõttu soovib ta ülevaadet praegu kehtivatest normatiividest ja soovitustest lasteasutustele toitlustuse korraldamiseks ja soovib teada saada, kuidas on viimastel aastatel uuritud või analüüsitud lasteasutuste toitlustust lapse eripärade seisukohalt vaadatuna.

Kuna teema on seoses pagulaste ja rändega aktuaalseks muutunud, soovib võrdõigusvolinik ka ülevaadet, kas on hinnatud kodust kaasavõetava toidu mõjusid lapse tervisele, teiste laste toitumisharjumustele, võimalikule nakkusohule ja muudele asjaoludele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles