Kahe riigi tšellistid tõid kohale täissaali

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtu täitis Valka kultuurikeskuse saali vägagi erineva muusikamaitsega kuulajatega. Kontsert, mis kandis pealkirja «Black Cello Sabbath», tõi lavale tšellokvarteti C-Jam Eestist ja tšellotrio Melo-M Lätist.

Täissaali toonud pea kahetunnine kontsert oli kavandatud lõpetama sel nädalalõpul sündinud festivali „Ühe pilli lugu“. Festivali kontserdid toimusid mõlemal pool piiri ja ka esinejad olid nii Eestist kui Lätist ning Festivali viimasel päeval esinesid astusid Valka kultuurimeka lavale tšellistid: Melo-M koosseisus Karlis Auzans, Miķelis Dobičins ja Janis Pauls ning C-Jam koosseisus Pärt Tarvas, Levi-Danel Mägila, Margus Uus ja Tõnu Jõesaar.

Ei ole just lihtne leida esinejaid, kelle kavas leiduks ühisosa nii klassikalise-, pop- kui rockmuusika austajad. «Black Cello Sabbathi» kava koosneski peamiselt pop – ja hardrock evergeenide töötlustest. Esituse mõned stiilinäited: Queeni – I want to break free, Led Zeppelini – Stairway to Heaven, Nirvana - Smells Like Teen Spirit ja Europe´i The Final Countdown.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles