Pühajärvel võistleb tosin suurmeistrit (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma vanematele kolleegidele malemaailmas on kõvasti kandadele astumas Eesti edukas noormaletaja Ottomar Ladva.
Oma vanematele kolleegidele malemaailmas on kõvasti kandadele astumas Eesti edukas noormaletaja Ottomar Ladva. Foto: Peeter Langovits

Novembri lõpul koguneb Pühajärvele traditsioonilisele handicap-turniirile esinduslik maletajate seltskond. Tänavu 17. korda toimuvale võistlusele on oodata kaksteist suurmeistrit seitsmest riigist.

Lisaks mullusele võitjale Aleksei Širovile on Lätist veel üks turniiri tõmbenumbreid Igor Kovalenko ja lõunanaabrite majandusminister, naiste suurmeister Dana Reizniece-Ozola. Külalistest on nimekamad veel eksmaailmameister Aleksander Halifman (Venemaa), Robert Hübner (Saksamaa), Erik Blomqvist (Rootsi), Aleksander Šabalov ja Jaan Ehlvest (USA) ning Sloveenia lipu all mängiv Aleksander Beljavski, andsid teada korraldajad.

Eesti paremikust on teiste seas võistlustules suurmeistrid Kaido Külaots ja Ottomar Ladva ning naiste rahvusvaheline meister Mai Narva.

Proffide elu teevad raskeks amatöörid – handicap annab neile suure ajaedu (näiteks 1 grupi maletaja peab 5 grupi mängijaga mängima aegadega 2 vs 18 minutit) ning ässade kaotused amatööridele pole neis tingimustes sugugi haruldased. Amatööride hulgas on tuntud ärimehi, majandus- ja meediategelasi, kirjanikke, näitlejaid, advokaate.

Turniir algab reede, 25. novembri õhtul ning lõpeb pühapäeval, 27. novembril. 36 osavõtjat mängivad omavahel kõik läbi – kokku 35 vooru. Otseülekandeid saab jälgida Eesti Male Toetusühingu lehelt.

Neljapäeval kell 19.00 toimub samas Kaido Külaotsa ja Ottomar Ladva paarissimultaan 20 laual.

Võistluse korraldavad Stamina SK, Pühajärve Puhkekeskus ja Eesti Male Toetusühing.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles