Ministrikandidaadid said välja valitud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus nimetas esmaspäeval ministrikandidaadid, kelleks on Margus Tsahkna, Kaia Iva, Marko Pomerants, Urmas Reinsalu ja Sven Sester, kirjutab Postimees.

Sotsiaalkaitseministri portfelli saab IRL-i aseesimees Kaia Iva ning IRL-i esimees ja lahkuva valitsuse sotsiaalkaitseminister Margus Tshakna asub kaitseministriks. Oma senistele kohtadele jäävad keskkonnaminister Marko Pomerants, justiitsminister Urmas Reinsalu ja rahandusminister Sven Sester.

IRL-ile hakkavad Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja IRL-i kokkuleppe kohaselt kuuluma riigikogu väliskomisjoni, majanduskomisjoni, põhiseaduskomisjoni ja maaelukomisjoni ning julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe koht.

Ülejäänud erakonnad nimetasid oma ministrikandidaadid juba laupäeval. Keskerakonnast saab majandusministriks ilmselt Kadri Simson, haridusministriks Mailis Reps, maaeluministriks Martin Repinski ja riigihaldusministriks Mihhail Korb. SDE-st jätkavad oma senisel kohal tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja kultuuriminister Indrek Saar, välisministriks on esitatud Sven Mikser, siseministriks Andres Anvelt ning ettevõtlus- ja majandusarengu ministriks Urve Palo.

Keskerakonna, SDE ja IRL-i koalitsioonilepingu allkirjastamine toimub Toompea lossi Valges saalis esmaspäeval kell 13. Kell 15 algaval riigikogu istungil tutvustab Keskerakonna esimees, peaministrikandidaadiks nimetatud Jüri Ratas uue valitsuse moodustamise aluseid ja vastab saadikute küsimustele. Seejärel peab parlament avalikul hääletusel otsustama, kas anda talle valitsuse moodustamiseks volitused. Volituste andmiseks on riigikogus vaja poolthäälteenamust.

Volituste saamise järel sõidab Ratas tõenäoliselt teisipäeval koos ministrikandidaatidega Kadriorgu, kus president nimetab valitsuse ametisse. Ametisse astub uus valitsus sel juhul kolmapäeval, kui uued ministrid on andnud riigikogu ees ametivande. Oma esimese istungi peab uus valitsus neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles