Loodavas valitsuses on kaks keskharidusega ministrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 18OCT16. 
Margus Tsahkna Postimehe stuudios Päevaintervjuu saates. 
Foto: Erik Prozes / Postimees
Tallinn. 18OCT16. Margus Tsahkna Postimehe stuudios Päevaintervjuu saates. Foto: Erik Prozes / Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Loodavas Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valitsuses on kaks keskharidusega ministrit.

Kõrgharidust pole Keskerakonna poolt maaeluministriks määratud parlamendisaadikul Martin Repinskil ning IRLi esimehest tulevasel kaitseministril Margus Tsahknal.

Keskerakondlasest tulevane haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles Repinski ministriks saamist kommenteerides, et väärtustab haridust väga kõrgelt, kuid peab ülimalt vajalikuks ka valdkonna põhjalikku tundmist ning reaalset kompetentsust. "Martin Repinski on tõestanud nii põllumajandusettevõtjana kui ka riigikogulasena, et ta seisab südamega põllumeeste eest ning töötab selle nimel, et põllumeeste olukorda parandada ning Eesti maaelu arendada. See on väga tähtis," sõnas Reps.

Reps nentis, et Repinskil on küll hetkel veel keskharidus, kuid lisas, et seesuguseid ministreid on Eesti valitsustes läbi aegade olnud teisigi. "Muuseas, need ministrid on oma tööga väga hästi hakkama saanud. Olen kindel, et ka Martin Repinski saab maaeluministrina väga edukalt hakkama," lisas Reps.

Rääkides hariduse väärtustamisest laiemalt sõnas Reps, et "lisaks minule hindab head haridust ka Martin Repinski ise, kes on minule teadaolevalt omandamas kõrgharidust finantsjuhtimise erialal Mainori kõrgkoolis. Mõistan, et tulevase ministri graafik muutub lähiajal väga tihedaks ning kiireks, kuid loodan, et siinkohal kehtib ütlus, kes teeb, see jõuab".

Margus Tsahknal on jäänud Tartu Ülikooli usuteaduskond lõpetamata ja ta on õppinud ka ühe aasta Toronto Ülikoolis rahvusvahelise õiguse erialal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles