Juhtkiri: Toolitants selleks korraks läbi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui kõik plaanipäraselt kulgeb, nimetab president lähipäevil ametisse uue Eesti valitsuse. Eeldused selleks said loodud, kui Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus nimetas eile erakonna ministrikandidaadid. Teised kaks valitsusse pürgivat parteid tegid seda juba laupäeval.

Üllatavaid valikuid on ministrikandidaatide seas vähe – eriti kui vaadata, keda näevad ministritena IRL ja sotsid. Seejuures jätkab viis ametist lahkuva valitsuse ministrit senises ametis. Iseenesest on see hea, kuna suurendab stabiilsust riigi juhtimisel.

Teisalt on need viis inimest päris keerulises olukorras, kuna mitmeski küsimuses on ametisseastuva valitsuse põhimõtted eelkäijaga võrreldes hoopis erinevad. Näiteks rahandusministrina jätkav Sven Sester IRList pidi seni avalikkuse ees õigustama Rõivase valitsuse otsust tõsta uuest aastast majutusasutuste käibemaksu, värske koalitsioon aga kõigi eelduste kohaselt loobub sellest plaanist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles