Noored rääkisid Pühajärvel nii mõnuainetest, arvutisõltuvusest kui ka Valgamaa brändist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumine Pühajärvel
Kohtumine Pühajärvel Foto: Valgamaa Noortekogu

Valgamaa noorsootöötajad ja noored rääkisid 18. novembril Pühajärvel noorte olukorrast Valgamaal ning otsisid ühiseid koostöövõimalusi.

„Kohalolijatel oli võimalus rääkida nii oma organisatsiooni kui piirkonna muredest, aga jagada ka teistega oma rõõme. Kokkuvõttes jäi kõlama, et noorte aktiivsus on üha kasvav ning maakondlikud noortega tegelevad organisatsioonid jõuavad järjest rohkem oma tegevustega noorteni,” selgitas Valgamaa noortekogu juhatuse liige Sirli Pippar.

Grupitöödes arutati võimaliku koostöö üle noorteorganisatsioonide vahel ning mõnuainete tarbimise takistamise teemal. Üheskoos leiti ka vastused, kuidas noori tänapäevases IT-ühiskonnas toast välja tuua ning otsiti ideid Valgamaa brändi arendamiseks.

„Koostöö on enamike osalejate arvates Valgamaal juba praegu väga tugev. Et noori rohkem osalema tuua, on vaja kindlasti kutsuda Valgamaale tuntud inimesi, samuti on oluline lastevanemate hea eeskuju. Mõnuainete tarbimise kahjulikkuse osas leiti, et lihtsalt tänitamisest ei piisa ning vaja on kaasata inimesed, kes on oma nahal negatiivse kogemuse saanud,” võttis Pippar lühidalt koostööseminaril räägitu kokku.

„Valgamaa koolides on tekkimas taas tugevad õpilasesindused, kes küll püüavad ka teiste koolide noortega ühiseid tegevusi teha, kuid tihti jääb väheseks kas täiskasvanu toest või näiteks rahast,” sõnas Pippar.

Koostöökohtumise korraldas Valgamaa noortekogu, et võimaldada noortel osaleda otsustamises ning kaitsta nende huvisid. Kohtumisel olid kohal 20 erineva noortega tegeleva organisatsiooni esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles