Rahvaküsitlusel oldi valdavalt ühinemise poolt

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavalitsuse istungil otsustati vabastada lapsevanemad maikuu lasteaia osalustasu maksmisest.
Otepää vallavalitsuse istungil otsustati vabastada lapsevanemad maikuu lasteaia osalustasu maksmisest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval ja esmaspäeval viidi Sangaste ja Otepää valdades läbi rahvaküsitlus, milles uuriti elanike hoiakut kahe valla ühinemise poolt või vastu. Hääletuse tulemused olid enamasti positiivsed.

Sangaste vallavalitsuses, Otepää kultuurikeskuses ja Pühajärve põhikoolis üles seatud hääletamisjaoskondades käis kahe päeva jooksul hääletamas kokku 118 hääleõiguslikku elanikku. Kahe valla peale kokku teeb see osalusprotsendiks kõigest 2,66 protsenti.

Küsimusele «Kas toetate Otepää valla ja Sangaste valla ühinemist üheks omavalitsusüksuseks?» vastas Sangastes 53st kohal käinud inimesest 41 jaatavalt ning eitavalt 12 elanikku. Otepääl osales küsitluses 65 inimest, kellest 49 olid ühinemise poolt ja 16 selle vastu. Hääleõigust omasid 1. novembri seisuga Sangaste vallas 1114 ja Otepää vallas 3326 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles