Otepää tänavuseks jõulupuuks sai hõbenulg

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääle saabus jõulunulg.
Otepääle saabus jõulunulg. Foto: Monika Otrokova

Teisipäeval saabus Talvepealinna Otepääle jõulupuu. Sellel aastal ehib talvepealinna hõbenulg, mis on pärit Otepää linnast.

Hõbenulg saadi Lea ja Arno Selge koduaiast ning see on 13 meetrit pikk. Otepää vallavalitsuse kommunaalteenistuse juhataja Urmas Kuldmaa ütles, et hõbenulg on oma struktuurilt kaharam, kui tavaline kuusk. „Linnapildis on hõbenulg kindlasti uhkema välimusega, kui kuusk,“ märkis Urmas Kuldmaa. „Nulgu on samas jälle keerulisem transportida, kuna see on hapram.“

Jõulupuul süttivad tuled 27. novembril kell 15.34, esimesel advendil, mil Otepää Keskväljakul toimub pidulik advendiküünalde süütamine. Laulavad Helen Kirsi ja Geir Kudu, tantsivad Otepää linetantsijad. Advendiküünla süütavad EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa ja Otepää valla juhid. Kell 16 on Otepää Kultuurikeskuses advendikontsert, kus esineb kitarril Priit Peterson.

Otepää saab talvepealinnaks 21.detsembril, mil kell 12.44 algab astronoomiline talv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles