Karjääriretked pakkusid asendamatuid kogemusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ala põhikooli õpilased Valga õmblusettevõttes Vivatex.
Ala põhikooli õpilased Valga õmblusettevõttes Vivatex. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädala algul lõppenud KredExi karjääriretkedel külastasid Palupera, Ala ja Pühajärve põhikooli 9. klassi õpilased Valgamaa ettevõtteid, et tutvuda oma kodupiirkonna tööandjatega ja näha, millised karjäärivõimalused ootavad noori nende kodukandis.

Tänavu osales KredExi korraldatud karjääriretkedel üle 240 õpilase üheksast Eesti maakonnast. Valgamaa retkel käisid Palupera, Ala ja Pühajärve koolide üheksandikud, kes külastasid Helme vallas palkmaju tootvat ettevõtet Ritsu AS ja Valgas naisterõivaid tootvat õmblusvabrikut Vivatex OÜ.

Retke käigus avanes noortel võimalus tutvuda ettevõtete igapäevase tööga ja näha, milliseid tulevikuvõimalusi pakuvad taolised ettevõtted oma piirkonnas.

Õpilastega kohalikke ettevõtteid külastanud Palupera põhikooli õpetaja Arvet Silk tõi välja, ettevõtete külastamine ja nende tööga tutvumine on kogemus, mida ei ole võimalik asendada.

«Oli igati huvitav ja asjalik päev ning jäime karjääriretkega väga rahule. Uut infot sellest päevast oli nii õpilastele kui mulle endale. Sellised ekskursioonid on õpilastele suurepärane võimalus saada rohkem infot oma kodupiirkonna tegemiste, võimaluste ja töökohtade kohta. Olulisi otsuseid tuleb langetada ju juba pärast põhikooli lõpetamist,» kirjeldas Silk KredExi ekskursiooni muljeid.

Valgamaal õpilasi vastu võtnud palkmajade tootja AS Ritsu juhi Elari Kivisoo sõnul oli KredExi karjääriretke kogemus positiivne nii nende ettevõttele kui ettevõtet külastanud noortele.

«Meil tuleb vaeva näha, et selgitada noortele läbi erinevate tegevuste, et tööturg ja eriti meie sektor vajavad noori oskustöölisi ja spetsialiste. Karjääriretkede kaudu saimegi anda omapoolse panuse oma piirkonna noorte silmaringi avardamiseks, sest just need noored on meie tulevik,» lisas ta.

Ettevõtet külastanud Valgamaa õpilased on tema sõnul hetkel sellises eas, mil tuleb hakata langetama olulisi otsuseid. «Seega loodame, et karjääriretk istutas nii mõnegi õpilase mõtteisse seemne, millest idaneb välja soov siduda end tulevikus puitmajasektoriga.»

Sel aastal juba teist korda toimunud karjääriretkede korralduse ja ettevõtete tutvustuse eest vastutas KredEx. Karjääriretkede läbiviimist rahastas Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles