Päästeameti inspektorid kontrollisid nädalavahetusel Valgamaa ajaveetmiskohti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekustuti
Tulekustuti Foto: Peeter Langovits

Valgas ja Otepääl kontrolliti möödunud nädalavahetusel 8 klubi, pubi, baari ja toitlustuskohta.

Väärteomenetlust alustati Otepää Pizza Merano osas, kus puudus nõutav arv tulekustuteid, ehk neid oli ainult üks, ning sellegi kohustusliku kontrolli tähtaeg ammu möödunud, teatas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Valga baarist Conspirator leiti, et üks neljast kustutist oli kontrollimata ning osa kustutitest paigutatud kohta, mis olid tähistamata ja raskesti leitavad. Ka Valga Voorimehe pubis ja Otepää Excellent Club`is  oli kustuti asukoht tähistamata. Koheseks puuduste kõrvaldamiseks anti suuline korraldus.

Rikkumisi ei olnud Valgas Lilli kohvikus, restoranis Metsis, ööklubis Feel Good ja Otepää Grill ja Pubis.

Päästeameti Lõuna Päästekeskuse tegid reide Lõuna-Eesti meelelahutusasutustes ja toitlustusettevõtetes, et kontrollida, kuidas külastajate ohutuse tagamiseks tuleohutusnõudeid täidetakse. Päästeameti järelevalveinspektorid korraldavad reide meelelahutusasutustesse regulaarselt, et ettevõtjad panustaksid külastajate ohutuse tagamisse maksimaalselt.

Inspektorite teravdatud tähelepanu all on

- evakuatsiooniteede olemasolu, tähistus, ohutu läbitavus ja evakuatsioonivalgustuse korrasolek;

- tuletõkkeuste nõuetekohane kasutamine (peavad sulguma automaatselt ja olema püsivalt suletud);

- tulekustutite hulga piisavus, õige paigutus ja korrashoid;

- tulekahjusignalisatsiooni dokumentatsiooni korrasolek;

- töötajate teadmised ohu korral tegutsemisest, tuleohutuspaigaldiste asukohast ning nende kasutamisest ja vastava koolituse varasemast läbimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles