Juhtkiri: Tähtsündmus igasse kuusse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Eelmisel nädalal Valgas ja Valkas esimest korda korraldatud festival «Ühe pilli lugu» läks korda. Tõsi küll, neljapäevane avakontsert ei hiilanud vaatamata säravatele esinejatele just publikurohkusega. See-eest pühapäevane kahe riigi tšelloansamblite kontsert läks esinejatele kaasa elanud täissaalile.

Selles suhtes läks uuel festivalil isegi paremini kui mõne aasta eest käivitunud popkooride võistlusel «Lauluragin». Konkurss on toonud Valka küll kõrgetasemelisi kollektiive, kuid publikuhuvi on seni olnud kesine.

Kindlasti aitab muusikaürituste külastajate hulka suurendada see, kui neid oleks senisest rohkem. Viimastel aastatel ongi tee Valka leidnud teiste seas sellisedki kollektiivid, kes käisid siit mingi aja kaarega mööda. Näiteks kadus Valga menuka ansambli Terminaator trajektoorilt mitmeks aastaks pärast inetut vahejuhtumit, kui bändiliikmeid visati õllepurgiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles